Hatodikosok várjátéka

615 apródot avattunk szeptember 25-én

A csapatmunka, az összetartozás, az együttműködés ereje jellemezte azt a 615 hatodik osztályos diákot, akik hatalmas lendülettel, óriási elszántsággal teljesítették az ügyességi és szellemi feladatokat az idei Hatodikosok Várjátékán. A Dobó térről egy puskalövést,és Földvári Győző önkormányzati képviselő biztatását követően, saját zászlaik alatt vonultak fel a csapatok, akiket a Palotaudvaron Dr. Ringert Csaba, a vár igazgatója hívott „harcba”.

 

 

A 28 osztály 13 állomáson bizonyíthatta rátermettségét, ügyességét, eszességét és közben bebarangolták az Egri vár szinte minden szegletét. A feladatok között szerepelt például kelevézhajítás, turbán kötés, óriás puzzle kirakása és Gárdonyi-kvíz is. A csodálatos őszi napsütésben teljesített feladatokat követően, a fennállásuk 50. évfordulóját idén ünneplő Tinódi Sebestyén Általános Iskola diákjai adtak zenével, tánccal, irodalmi és történelmi hivatkozásokkal tűzdelt műsort társaiknak.

 

 

Zádori Szilárd, a Harlekin Bábszínház művésze kíséretével és segítségével közösen énekelték el a Summáját írom című vers néhány versszakát, majd az Egri vár vitéze előtt tették le Dobó esküjét, majd vették át a részvételt tanúsító emléklapokat a hős hatodikosok. Novákné Mlakár Zsófia igazgatóhelyettes asszony köszönte meg a részvételt, majd kisorsolta a legvitézebb osztály címet, amit ezúttal a Balassi Bálint iskola egyik hatodikos osztálya nyert el, így ők vehetnek részt egy általuk választott, ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozáson! 

VÁRunk vissza titeket máskor is srácok!

 

 

Köszönjük az Eszterházy Károly Egyetem testnevéls szakos hallgatóinak és a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum,Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium kadétai segítségét a verseny lebonyolításában!