Egri vár bora - 2024

Az Egri Vár igazgatója borkiválasztást hirdet Az Egri Vár Bora 2024 cím elnyerésére!

A Dobó István Vármúzeum, illetve az Egri Vár szakmai és turisztikai szolgáltatásaival meghatározó szerepet tölt be a városban és a vármegyében egyaránt. Turisztikai szempontból országos és nemzetközi hírnévvel rendelkezik, Magyarország leglátogatottabb vidéki turisztikai attrakciója.

Eger és az Egri Vár vonzereje sokat köszönhet azoknak a hősiesen helytálló várvédőknek, akik Dobó István várkapitány vezetésével sikeresen megvédték a várat 1552-ben a hatalmas török túlerővel szemben. Ennek állított emléket Gárdonyi Géza is, az Egri csillagok c. regényében, illetve ehhez a diadalhoz kapcsolódik az Egri Bikavér legendája is.

Eger borgasztronómiai kultúrája kimagasló hírnévvel, elismertséggel és értékekkel bír, így az Egri Vár számára is fontos ennek folyamatos ápolása, saját csatornáin történő hirdetése. Fontosnak érezzük, hogy az Egri Csillag és az Egri Bikavér, mint az Egri borvidék két emblematikus cuvée bora, valamint a szintén nagy népszerűségnek örvendő Egri Rozé az Egri Várban is megjelenhessen, és látogatóink olyan egri bort vigyenek haza a nemzeti emlékhelyünkről, amelyet otthonukban megbontva és megkóstolva, ismét átélhetik az Egerben és az Egri Várban szervezett emlékeiket.

Pályázni az Egri borvidék bortermelő vállalkozásai tudnak, palackozott Egri Védett Eredetű (OEM) boraikkal, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek és Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek. Idén is három kategóriában várjuk a nevezéseket: 

  • Egri Csillag 
  • Egri Rozé 
  • Egri Bikavér 

A beküldött tételeket szakmai zsűri borkiválasztás útján értékeli 2024. február 27-én. Eredményhirdetés 2024. március 1-jén lesz!

A nevezés feltételeit ITT olvashatják!

A nevezési lap INNEN tölthető le!