Egri vár bora 2023

A Dobó István Vármúzeum igazgatója borkiválasztást hirdet az Egri Vár Bora 2023 cím elnyerésére. A felhívást, az Egri Hegybíró juttatta el a helyi borászoknak, akik 3 kategóriában, Egri Bikavér, Egri Rozé, Egri Csillag borokkal pályázhatnak.

A versenyre az Egri borvidék bortermelő vállalkozásai nevezhetnek, palackozott Egri Védett Eredetű boraikkal, amelyek a magyarországi előírásoknak megfelelnek és Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznek.

A borok értékelése a Nagy Nemzetközi Borversenyek Szövetsége által ajánlott és kialakított 100 pontos, pozitív bírálati lapon, szakmai zsűri bevonásával történik.

A borkiválasztást szeretnénk hagyományosan minden évben márciusban megtartani, ezzel csatlakozva az Egri Csillag fellövéshez, és az Egri Bikavér Hungarikummá történő választásának évfordulójához.

„Az Egri Vár Bora 2023” borkiválasztás hivatalos eredményhirdetése 2023. március 24-én lesz. A három meghirdetett kategória győztese jogosult viselni az „Az Egri Vár Bora” címet. Később ez a megnevezés az évszám megjelölésével tovább használható.

Eger borgasztronómiai kultúrája kimagasló hírnévvel, elismertséggel és értékekkel bír, így az Egri Vár számára is fontos ennek folyamatos ápolása, saját csatornáin történő hirdetése. Fontosnak érezzük, hogy az Egri Csillag és az Egri Bikavér, mint az Egri borvidék két emblematikus cuvée bora, valamint a szintén nagy népszerűségnek örvendő Egri Rozé az Egri Várban is megjelenhessen, és látogatóink olyan egri bort vigyenek haza a nemzeti emlékhelyünkről, amelyet otthonukban megbontva és megkóstolva, ismét átélhetik az Egerben és az Egri Várban szervezett emlékeiket.

 

Az Egri Vár Bora 2023 - Felhívás és nevezési feltételek

Az Egri Vár Bora 2023 - Nevezési lap