Tarisznyavári mulatságok a Várműhelyben

A kora újkori VÁRNÉP életmódját ismerhetik meg az egyes mesterség-bemutatók alapján.

A Dobó utca 12. szám alatt található Várműhely az év során számos élményt adó, interaktív múzeumpedagógiai foglalkozással várja a diákokat. E helyszín a családokat, baráti társaságokat, egyéni látogatókat is szeretettel fogadja különböző rendezvényein, így a Tarisznyavári Mulatságokon is, melyet ebben az évben immár 7. alkalommal rendezünk meg.

A kora újkori VÁRNÉP életmódját ismerhetik meg az egyes mesterség-bemutatók alapján.

Mialatt új és hasznos ismeretet sajátítanak el a látogatók, az alkotás örömének részesei is lehetnek, mert a vállalkozó szelleműek köpülővel vajat-, nemezjátékot és fajátékot, tűzzománcból díszgombot, vagy akár egy zúzoló nevű hangszert is elkészíthetnek.

Megismerkedhetnek a kora újkori hagyományokra épülő konyhával, annak fűszereivel, gyógynövényeivel, valamint ennek a kornak a ruhadarabjaival, öltözködési szokásaival.

Elsajátíthatják a szablyavívás alapjait.

Aki szeretné kipróbálni ügyességét, bátorságát, az egy kis vitézi akadálypályán ezt megteheti. A legkisebbeket állatsimogató és a hozzá kapcsolódó játékos feladatok várják.

A programon résztvevő érdeklődők 15.00 órakor pedig egy különleges vezetett vársétára indulhatnak, mely érinti a nap témájához kapcsolódó várbeli helyszíneket.

Időpont: 2023. szeptember 30. 

Belépő: 1.500 Ft/fő

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!