Rajzpályázat a Népmese napja alkalmából

2021. 09. 16.

A Dobó István Vármúzeum a 14. alkalommal hirdeti meg a Népmese napja alkalmából rajzpályázatát.

A Dobó István Vármúzeum Egri BORkóstoló – A szőlőművelés öröksége című virtuális kiállításához kapcsolódva az idei évben Noé szőlőjéről szóló istenmezejei népmondát választottuk.

A népi szájhagyomány útján terjedő csodás elemeket tartalmazó elbeszélést Balogh Béni (1922-2000) magyar író, mondagyűjtő 1986-ban jelenítette meg költőileg módosított formában. A Vállós-kő szőlője című történeti monda egy szőlőhegy kővé válását meséli el. A virtuális kiállítás képi forrásai, kisfilmjei és Wordwall játékai a gyermekek számára segítségül szolgálhatnak a vizuális alkotás során.

 

A MESE IDE KATTINTVA TÖLTHETŐ LE!

 

A pályázók feladata, hogy megjelenítsék az általuk legérdekesebbnek tartott jelenetet, szereplőt szabadon választott technikával.

A legjobb pályamunka alkotójának csoportja egy ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozáson vehet részt a Dobó István Vármúzeumban. A díjazottak könyvjutalomban részesülnek. A beérkezett alkotásokat a Dobó-bástya rendezvénytermében állítjuk ki, illetve a Vármúzeum honlapján mutatjuk be. A nyerteseket telefonon értesítjük. Ünnepélyes eredményhirdetésre az Egri Vár Napján, október 17-én kerül sor.

 

Kategóriák:

  1. óvodás
  2. általános iskola alsó tagozatos tanulói (1-2. osztály),
  3. általános iskola alsó tagozatos tanulói (3-4. osztály).

 

A pályamunkákat A/4-es méretben a múzeum címére kérjük beküldeni: Dobó István Vármúzeum, 3300. Eger Vár 1. Pf. 10.

Kérjük ráírni: „Népmese rajzpályázat”.

 

A rajzok hátoldalán kérjük feltüntetni a pályázó nevét, a pályázó osztályát, a felkészítő tanár nevét, a felkészítő tanár elérhetőségét, mobiltelefonszámát, az óvoda/ iskola nevét és címét.

A fenti adatok hiányában a pályamunkát sajnos nem tudjuk értékelni.

 

Bővebb információ kérhető:

Földi Viktória

foldi.viktoria@egrivar.hu vagy 36/310-159

 

Beküldési határidő: 2021. szeptember 30.


Kellemes időtöltést és sikeres alkotói munkát kívánunk!