Népmese rajzpályázat 2022

2022. 09. 08.

A Dobó István Vármúzeum 15. alkalommal rendezi meg a Népmese napja alkalmából meghirdetett rajzpályázatát.

Benedek Elek (1859. szeptember 30. - 1929. augusztus 17.), a „Nagy mesemondó” születésnapja állít emléket a magyar népmesék ápolásának, átörökítésének és túlélésének. Az idei évben Gárdonyi Géza (1863-1922) halálának 100. évfordulója alkalmából a neves egri író egy kedves állatmeséjét választottuk. Muci, a kis róka története a szeretetről és a bizalomról szól. Gárdonyi Géza a legkisebb gyermekeket is magával ragadja az egyszerű, világos és kifejező stílusával. Az alsó tagozatos diákok Gárdonyi meséi által is találkozhatnak a magyar nyelv szépségeivel.

A mese ide kattintva letölthető!

A gyermekek feladata, hogy megjelenítsék az általuk legérdekesebbnek tartott jelenetet, szereplőt szabadon választott technikával.

Ünnepélyes eredményhirdetésre október 17-én, az Egri Vár Napján kerül sor. A díjazott alkotásokat a Dobó-bástyában tekinthetik meg, majd a múzeum honlapján mutatjuk be azokat. A legjobb pályamunka alkotójának csoportja egy ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozáson vehet részt a Dobó István Vármúzeumban. A díjazottak könyvjutalomban részesülnek. A nyerteseket telefonon értesítjük.

 

Pályázni három kategóriában lehet:

I. óvodások

II. általános iskola alsó tagozatos tanulói I. (1-2. osztály)

III. általános iskola alsó tagozatos tanulói II. (3-4. osztály)

 

A pályamunkákat A/4-es méretben a múzeum címére kérjük beküldeni: Dobó István Vármúzeum, 3300 Eger Vár 1., Pf. 10. Kérjük ráírni: „Népmese rajzpályázat”

A rajzok hátoldalán kérjük feltüntetni: a pályázó nevét, a pályázó osztályát, a felkészítő tanár nevét, a felkészítő tanár elérhetőségét, mobiltelefonszámát, az óvoda/ iskola nevét és címét.

A fenti adatok hiányában a pályamunkát sajnos nem tudjuk értékelni!

 

Beküldési határidő: 2022. szeptember 30. 

Kellemes időtöltést és sikeres alkotói munkát kívánunk!