Megkezdődtek a Ziffer Sándor Galéria felújításának munkálatai

2021. 01. 14.

December elején megkezdődött a Dobó István Vármúzeum gondozásában lévő, kiállítóhelyként funkcionáló Ziffer Sándor Galéria felújítása.

A beruházásnak köszönhetően a Ziffer Sándor Galéria Eger város egyik újabb, kulturális ékköve lehet. Az infrastrukturális és funkcióbővítő felújítást követően a Dobó István Vármúzeum gondozásában lévő épület nem csak kiállítóhelyként, hanem a helyi szereplők aktivitásának növelésével, kooperációjuk elősegítésével a kultúra terén működő civil közösségek megerősödésének egy fontos helyszínévé is válhat. A beruházást az Európai Unió 84.02 millió vissza nem térítendő forrással támogatta.

 

Kulturális, közművelődési épületek átalakítása, megújítása a helyi értékekre és lakossági aktivitásra épülő kulturális funkciók megerősítésére címmel kiírt TOP-7.1.1-16-H-074-1.2 azonosítószámú pályázat támogatásával, illetve 38 millió forintos intézményi önerő biztosításával újul meg a Dobó István Vármúzeum fenntartásában lévő Ziffer Sándor Galéria.

A beruházó Éptervszolg Kft. december elején kezdte meg a kivitelezési munkálatokat, amivel a tervek szerint 2021. nyár elejére végeznek majd. A felújítás és funkcióbővítés összköltsége meghaladja a 122 millió forintot.