Magyar Kultúra Napja - Önkormányzati kitüntetéseket kaptak munkatársaink

2021. 05. 03.

Múzeumunk két munkatársa önkormányzati kitüntetésben részesült a Magyar Kultúra Napja alkalmából: H. Szilasi Ágota gyűjteményi és állományvédelmi osztályvezető, művészettörténész, főmuzeológus és Tanyi Sándor régésztechnikus, muzeológus asszisztens.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján kulturális területen végzett kiemelkedő szakmai munkáért járó díjakat adott át az egri önkormányzat.

 

„Pro Agria” szakmai díjat adományoztak Halászné Szilasi Ágota gyűjteményi és állományvédelmi osztályvezető, művészettörténész, főmuzeológusnak.

H. Szilasi Ágota felsőfokú tanulmányait földrajz-rajz szakon végezte az Eszterházy Károly Egyetem előd intézményében, valamint művészettörténet szakon az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi karán. Pályafutása során volt már általános iskolai tanár Nógrád megyei településen, muzeológus a Nógrádi Történeti Múzeumban, majd 1993-tól a Dobó István Vármúzeumhoz került, ahol jelenleg az intézmény művészettörténész főmuzeológusa, a gyűjteményi és állományvédelmi osztály osztályvezetője. 2008-2012-ig a hatvani Hatvany Lajos Múzeum megbízott igazgatója, művészettörténész főmuzeológusa volt.

Művészettörténészként az 1994 óta az ötven éves múltra visszatekintő Országos Akvarell Biennálé / Triennálé kurátora. Kutatásaival, konferencia-előadásaival, konferencia-szervezésekkel folyamatosan gyarapítja városunk, megyénk és hazánk kulturális örökségét. A Szabad Szalon Heves Megyében Élő és Tevékenykedő Képző- és Iparművészek Egyesülete elnökeként 2002-től odaadással dolgozik a megye és a város művészeti életének gazdagításáért, a művészek elismeréséért.

 

 

 

„Kiváló Munkáért” kitüntetést adományoztak Tanyi Sándor régésztechnikus, muzeológus asszisztensnek.

Tanyi Sándor 1969-ben született Debrecenben. Főiskolai éveit már Egerben töltötte, ahol előbb rajz szakos tanári diplomát, majd 2009-ben angol és irodalom szakos tanári diplomát szerzett. A Dobó István Vármúzeumban 1993-1996 között, mint rajzoló dolgozott, majd az itt töltött polgári szolgálatos évei után 1998-tól régésztechnikus, muzeológus asszisztens a várban. 1993-tól a vármúzeum valamennyi ásatásnak a dokumentációs, geodéziai és illusztráció tevékenységében részt vesz. Kezeli a földmérő eszközöket, rajzokat készít, fordításokat lektorál. Munkája meghatározó és nélkülözhetetlen ezen a területen.

Ez úton gratulálunk nekik és minden kitüntetnek!

 

 

Az Eger Televízió riportjában megszólalnak a díjazottak.

Az Eger Televízió riportja Tanyi Sándorral.

Az Eger Televízió riportja H. Szilasi Ágotával.